Sea of Thieves crossplatform is bevestigd door ontwikkelaar Rare

  Sea of Thieves crossplatform spelen wordt een mogelijkheid, dat meldt Rare, de ontwikkelaar van de game. Dit houdt in dat spelers op de PC in de multiplayer samen kunnen spelen met gamers op een Xbox One. De game komt niet uit op de PlayStation 4.

  Tijdens de persconferentie van Microsoft van gisteren liet Ted Timmins, de hoofdontwerper van de game, weten dat de Xbox One en PC met elkaar verbonden worden. In een blogpost op de website van Sea of Thieves wordt dieper ingegaan op het aspect. Hier valt onder andere te lezen hoe de verbinding tussen beide platformen tot stand zal worden gebracht.

  Sea of Thieves crossplatform

  Een van de belangrijkste dingen voor Rare is dat de balans bij de internetverbindingen goed moet zijn. De studio is daarom druk in de weer om dat soort zaken te testen. De eerste resultaten van deze tests zijn bekendgemaakt, volgens Rare waren PC-gamers bijna vijf procent efficiënter in het doden van skeletten dan spelers op de Xbox.

  ''De mogelijkheid om crossplatform PvP te kunnen spelen is voor ons een grote uitdaging. Ondanks dat moeten de spelers niet merken dat zij tegen gamers op een ander platform spelen en daar doen wij nu onze uiterste best voor. Ons designteam werkt nauw samen met het internetteam om de balans op orde te krijgen.''

  Een belangrijk aspect van de balans, naast de internetverbindingen, is kracht van de verschillende wapens. Rare meldt dat nog niet zo lang geleden sommige wapens aanvoelden als laserguns in plaats van de beoogde eeuwenoude piratenpistolen. De ontwikkelaar is naar eigen zeggen druk bezig om de puntjes op de i te zetten.

  Tijdens de afgelopen E3 konden wij alvast aan de slag met het spel. In onze rubriek kun je veel meer details over de nieuwe game van Microsoft lezen. Zo kom je onder andere te weten dat Sea of Thieves een co-op avontuur is waarin je met je schip vaart over de zeven zeeën.

  Sea of Thieves

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.