Sea of Thieves beta is door meer dan 300.000 mensen gespeeld

  Tijdens de Microsoft persconferentie op de E3 van het jaar 2015, werden we allemaal aangenaam verrast met de eerste beelden van de open-world game ‘Sea of Thieves’.Vorige week woensdag werd de eerste closed-beta afgesloten en met succes want er deden namelijk maar liefst 332,052 aan de Sea of Thieves beta mee!

  Omdat het een closed-beta was en een merendeel van de spelers de game eerst moesten reserveren om de beta te bemachtigen, werd het wereldrecord van meest gedownloade beta ooit niet overtroffen. Toch was er genoeg aandacht voor Sea of Thieves, dat niet alleen qua spelers aantallen hoge ogen gooide maar ook door de vele kijkers die live mee keken via Twitch, daardoor stonden ze zelfs een tijdje bovenaan op de lijst van meest gestreamde game op dat moment.

  'Rare' Kinect games

  Veel gameliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen met het succes van de Sea of Thieves beta. Ontwikkelaar Rare was de afgelopen jaren volop bezig met het ontwikkelen van games voor de Kinect zoals meerdere sporttitels, veel mensen in de game-industrie vonden dat het talent dat Rare in huis had niet goed werd ingezet door ze te laten werken voor iets wat een twijfelachtig bestaan heeft. Ze wilde graag dat Rare zich weer bezighield met het maken van klassiekers. Gelukkig werd het startsein gegeven van een betere toekomst door in 2015 Rare Replay uit te brengen, waarin spelers dertig ‘oude’ pareltjes weer konden herbeleven in HD-kwaliteit.

  Er is nog wel wat werk aan de winkel voor Rare, zo konden veel mensen tijdens de start van de beta de game niet spelen, dat was dan ook de reden om de beta twee dagen te verlengen. Ook vond er een succesvol datamine plaats wat ervoor zorgde dat veel informatie over de game vroegtijdig is gelekt.

  Sea of Thieves wordt uitgebracht op 20 maart voor Xbox One en de PC

  Sea of Thieves

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.