Schrijver Mirror's Edge niet terug voor vervolg

  De schrijver van het eerste deel van Mirror's Edge, Rhianna Pratchett, zal niet terugkomen voor het tweede deel van de serie. Pratchett liet dit zelf weten aan de fans van het spel via Twitter. Het is nog niet bekend wie haar plaats zal innemen.

  Pratchett vertelde gisteren dat ze niet gevraagd was voor het schrijven van het vervolg:

  Het is nog maar de vraag of Pratchett de baan zou aannemen als het haar gevraagd werd. Ze zei zelf dat ze pas in een latere fase van de productie meedeed aan het project en het script ook werd aangepast door DICE. Hier was Pratchett niet blij mee en dit heeft ze ook laten weten aan mensen binnen het project.

  Hoewel het script slecht werd ontvangen, is Rhianna Pratchett een populaire scenariste voor games. Naast Mirror's Edge schreef zij onder andere de scripts voor Prince of Persia uit 2008, BioShock Infinite en de goed ontvangen reboot van Tomb Raider uit 2013. Daarnaast heeft Pratchett zes uitgaven van de strip van Mirror's Edge geschreven.

  Er is op het moment nog niet veel bekend over het vervolg van het spel. Woordvoerders en ontwikkelaars van Mirror's Edge hebben alleen gezegd dat het spel een open-world actie- en avonturen spel wordt en dat het tweede deel een grotere groep van spelers zal bereiken.

  Mirror's Edge 2 wordt op het moment ontwikkeld voor de PC en de next-gen consoles. DICE heeft nog geen releasedatum bekendgemaakt.

  Mirror's Edge

  Verkijgbaar vanaf 14 november 2008

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.