Satoru Iwata herdenkingsplek overspoeld door Nintendo-fans

  In de Nintendo World Store in New York is de komende twee weken een plek te vinden waar bezoekers Satoru Iwata kunnen herdenken. Nintendo-fans hebben al massaal hun condoleances achtergelaten bij de Satoru Iwata herdenkingsplek.

  De Satoru Iwata herdenkingsplek bestaat uit een tafel met een foto van Iwata en drie condoleanceregisters. Bezoekers van de winkel hebben al tientallen pagina's in de registers gevuld: vaak met korte berichten, maar soms ook met uitgebreide tekeningen.

  Daarnaast laten sommige Nintendo-fans ook voorwerpen achter op de Satoru Iwata herdenkingsplek, zoals bloemen, een Piranha Plant van smeltkralen en een papieren vogel, gevouwen van papier met Mario-vijanden erop. Ook een Pokémontekening ontbrak niet.

  Meer bezoekers naar Satoru Iwata herdenkingsplek

  Personeel van de Nintendo World Store, dat zich in het stadsdeel Manhattan bevindt, verwacht dat er meer bezoekers naar de Satoru Iwata herdenkingsplek komen naarmate het nieuws van Iwata's overlijden zich verder verspreidt.

  Waarschijnlijk zal de tafel tot en met vrijdag 24 juli blijven staan. Daarna zullen de condoleanceregisters, en mogelijk de voorwerpen die fans hebben achtergelaten, verplaatst worden naar het Amerikaanse hoofdkantoor van Nintendo in Redmond, in de staat Washington.

  De Nintendo-topman stierf afgelopen zaterdag aan galwegkanker, waar hij al langer mee worstelde. Zijn overlijden werd gisteren bekendgemaakt door Nintendo. De dood van Iwata veroorzaakte een schok in de gamewereld: veel gamers reageerden verdrietig.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.