Samsung VR wordt uitgebreid met bewegingsheadset

  De nieuwste techniek voor Samsung VR krijgt een wel hele speciale headset. De hoofdband zorgt ervoor dat je het idee hebt dat je hoofd meebeweegt met de actie die je door je virtual reality bril heen te zien krijgt.

  De speciale hoofdband doet dit door het evenwichtsorgaan in je oor te manipuleren. Je krijgt speciale elektrische signalen door waardoor je hersenen worden gefopt. Je hersenen denken door visuele stimulatie en audio stimulatie dat je volledig in beweging bent. Door deze techniek kun je bijvoorbeeld snelheid voelen of krijg je een beter richtingsgevoel bij de actie op je bril.

  Samsung VR is een van de eersten die op de markt komt met de speciale VR bril. Onlangs had de Koreaanse smartphonebouwer nog een speciale actie met haar Samsung VR bril; bij aanschaf van een nieuwe Samsung Galaxy S7 kreeg je er gratis zo'n Samsung VR bril bij.

  Samsung VR hoofdband nog in testfase

  Samsung zegt wel dat de speciale hoofdband voor de bril nog in ontwikkelfase is en je er nog steeds behoorlijk misselijk van kunt worden. Het bedrijf vertelt op haar website wel dat het zou kunnen dat deze nieuwe Samsung VR hoofdband hier een originele oplossing voor kan hebben.

  Samsung Gear VR is dus een van de eerste echte VR brillen op de markt. De bril is op dit moment verkrijgbaar voor slechts 99 euro, maar voor dit bedrag hoef je geen Occulus of HTC Vive taferelen te verwachten. De hoofdband zou wel eens de USP kunnen zijn voor Samsung VR.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.