Samsung ultra HD quantum dot-tv's onthuld

  Samsung heeft tijdens de CES 2015 zijn eerste lijn quantum dot-tv's onthuld die allemaal ultra HD zijn. De nieuwe quantum dot-technologie zorgt ervoor dat kleuren nog preciezer kunnen worden geregeld.

  De nieuwe quantum dot-tv's, door Samsung zelf SUHD genoemd, hebben allemaal een ultra-HD resolutie en hebben een gebogen scherm. Ook zullen ze op Tizen draaien, Samsungs eigen besturingssysteem waarmee de tv wordt bediend en waarmee je draadloos films van en naar een smartphone kan struren.

  Dit OS zal ook worden gebruikt bij oudere modellen Samsung-tv's en bij toekomstige smartphones. Net zoals dat bij WebOS gaat, worden de zenders en apps onder in beeld weergegeven en zullen deze worden gerangschikt op hoe vaak je ze gebruikt.

  Quantom dot-technologie, wat is dat?

  Quantum dot is een nieuwe technologie die een extra laag aan een lcd-tv toevoegt. Hierdoor kunnen de kleuren, de helderheid en het contrast preciezer geregeld worden om zo een mooier en duidelijker beeld af te geven. Een tegenhanger hiervan is OLED, een technologie die een stuk duurder is.

  Meerdere Samsung quantum dot-tv's

  In totaal zullen er negen verschillende quantum dot-tv's op de markt, variërend van 48 tot 88 inch. Wanneer de tv's te koop zullen zijn en tegen welke prijs, is nog niet bekendgemaakt tijdens de CES 2015. Mogelijk volgt dit later deze week.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.