Samsung kwartaalcijfers tonen dalende winst na Note 7 problemen

  Samsung is de afgelopen tijd voornamelijk negatief in het nieuws geweest door de problemen met de Samsung Galaxy Note 7. Nu blijkt dat de negatieve publiciteit niet het enige is waar Samsung zich druk over moet maken. De Samsung kwartaalcijfers laten namelijk een grote daling zien.

  Samsung maakte eerder vandaag haar kwartaalcijfers voor het derde kwartaal, dat eindigde 30 september, bekend. De Samsung kwartaalcijfers laten een daling in de winst zien, die is terug te voeren op de problemen rond de Samsung Galaxy Note 7. Door de hoge kosten van de terugroepactie en tegenvallende verkopen heeft de smartphonedivisie van Samsung omgerekend zo'n 80 miljoen euro opgeleverd, in hetzelfde kwartaal van vorig jaar was dat nog 2 miljard euro.

  Samsung kwartaalcijfers laten de eerste winstdaling in een jaar zien

  De daling in de winst is de eerste dit jaar voor Samsung. Deze daling wijt Samsung aan de, inmiddels beruchte, Note 7. Samsung verklaart wel dat deze problemen rechtgetrokken worden door de betere resultaten in andere divisies.

  De divisie Consumer Electronics zag haar winst namelijk verdubbelen, dit komt volgens Samsung door de goede verkoop van Ultra-HD TV's. De divisie die chips produceert en de displaydivisie, boekten dit kwartaal ook goede resulteren. Samsung concludeert daarom dat in het volgend kwartaal weer groei te zien zal zijn.

  Samsung verwacht in het volgend kwartaal een omzet te boeken die vergelijkbaar is met die van vorig jaar. De winst moet volgens Samsung voornamelijk door de verkoop van de Galaxy S7 en S7 Edge gerealiseerd worden.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.