Samsung komt met verticale TV voor smartphone video's

  Samsung heeft een TV onthuld die zowel horizontaal als verticaal te gebruiken is. Deze TV, genaamd ‘The Sero’, is een 43-inch quantum-dot QLED TV bedoeld voor het vertonen van smartphone video’s. Met deze televisie richt Samsung zich op de jongere generatie.

  Hoe werkt de nieuwe Samsung TV?

  Je hoeft op The Sero niet altijd beelden in de verticale stand te bekijken. Hij kan ook als ‘gewone’ TV gebruikt worden. Het beeldscherm zit aan een roterend onderdeel vast en kan op gemakkelijke manier gedraaid worden. De TV komt ook met een NFC functie. Hiermee kan je smartphone gekoppeld worden aan The Sero en kunnen video's naar het beeldscherm worden gestreamd.

  De nieuwe Samsung TV heeft, net zoals de televisies die het bedrijf de laatste paar jaar heeft uitgebracht, een ‘ambient mode’. Hiermee kan de TV opgaan in het interieur wanneer hij niet gebruikt wordt. Er verschijnen dan bijvoorbeeld afbeeldingen van een landschap of een klok op het scherm.

  Wat zijn de technische specificaties?

  The Sero heeft een beeldscherm van 43-inch met een 4K Ultra HD resolutie. De televisie heeft verder 4.1 luidsprekers van 60 watt en ondersteunt Samsung’s spraakassistent Bixby. Met Bixby kun je door je stem te gebruiken opdrachten geven voor bijvoorbeeld het verhogen van het volume, het openen van apps en het pauzeren en doorspoelen van content. Verdere technische specificaties zijn nog niet bekend.

  The Sero tv Samsung

  Waarom komt Samsung met een verticaal scherm?

  In de huidige maatschappij zijn smartphones een groot onderdeel van ons leven. Vooral veel jongeren gebruiken smartphones om foto’s en video’s te delen via apps als Instagram en Snapchat. Vanwege deze reden komt Samsung nu met een verticale TV om deze video’s in het juiste formaat weer te geven op een groot beeldscherm. Samsung kwam met het idee door de interesses van de jongere generatie te onderzoeken. Met The Sero willen zij hun lineup daarnaast diverser maken en het gebruiken als voorbeeld voor de toekomst om meer schermen te ontwikkelen die passen bij de voorkeuren van de klant.

  The Sero wordt eind mei in Zuid-Korea uitgebracht voor een prijs van 1,89 won. Dat is omgerekend 1460 euro. Het is onbekend wanneer de nieuwe Samsung TV in Nederland verkrijgbaar is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.