Samsung Galaxy S9 aangekondigd

  Vorig jaar tijdens de Mobile World Congress was Samsungs Galaxy S8 afwezig op de grootste techbeurs van het jaar. Samsung pakte het dit jaar anders aan en kondigde haar belangrijkste vlaggenschip de Samsung Galaxy S9 en S9+ aan.

  Op het eerste gezicht lijkt er niet veel veranderd aan de S9 en S9+. Toch liet Samsung weten dat het beeldscherm een stuk helderder is en de bezels een stuk smaller zijn. Terwijl het toestel wel dezelfde extra-widescreen 19:9 AMOLED Infinity beeldscherm bevat dat we ook zagen bij haar voorganger. Ook de afmetingen zijn bijna niet veranderd, zo heeft de S9 een 5.8-inch scherm en de S9+ een 6.2 inch scherm.

  De enigste drastische verandering aan de buitenkant is dat de vingerprintsensor nu onder de camera zit, in plaats van dat die er rechts van zit. En er is een nieuwe dubbele camera met 2x zoom functie is aan de S9+ toegevoegd.

  Samsung Galaxy S9 aangekondigd met nieuwe camera

  Verder heeft Samsung een aantal aanpassingen gemaakt aan het interieur. Zo heeft de Samsung Galaxy S9 een aantal primeurs te pakken: het is namelijk de eerste Galaxy telefoon met stereo speakers. Daarnaast is het de eerste keer dat een smartphone een dual aperture camera bevat, wat betekent dat de S9 zowel betere foto's maakt in fel licht als heel donkere ruimtes. Ook is het nu mogelijk om slow-mo video's te maken in 960 fps.

  De specs van de S9 zijn ook bekend. Zo bevat het toestel een nieuwe processor, de Snapdragon 845, met 4GB RAM op de S9 en 8GB RAM op de S9+, 64GB geheugen en is er de mogelijkheid om een microSD te gebruiken. Ook blijft Samsung als een van de weinige gebruik maken van een 3.5mm headphone jack.

  Samsung heeft nog niks bekendgemaakt over de prijs, maar laat wel weten dat dit vergelijkbaar wordt met de prijs van de S8 tijdens de lancering. De S9 verschijnt in drie kleuren: lila paars, koraal blauw en zwart. Je kunt de S9 en S9+ vanaf 2 maart reserveren en hij zal op 16 maart in de winkels verschijnen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.