Samsung Galaxy S7 verkoop zorgt voor goede kwartaalcijfers

  De Samsung Galaxy S7 verkoop heeft volgens Samsung ervoor gezorgd dat haar kwartaalcijfers hoger uitvallen dan zij in twee jaar zijn uitgevallen. Het bedrijf laat weten dat de winst van het afgelopen tweede kwartaal waarschijnlijk 17.4 procent hoger uitvalt dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar.

  Dit betekent dat het bedrijf in een tijd van 3 maanden een winst van 7 miljard euro heeft verdiend. Zoals gezegd is dit het hoogste winstcijfer dat het bedrijf in twee jaar heeft gegenereerd.

  Hoewel de details en de verdeling van de winst over de verschillende takken van Samsung niet duidelijk zijn. Zeggen analisten in elk geval dat het grootste deel van de winststijging waarschijnlijk te maken heeft met de populariteit van de Samsung Galaxy S7. Samsung heeft ook nog andere takken waar het bedrijf haar winst uit zou kunnen halen. Hoe de TV divisie van Samsung het afgelopen kwartaal heeft gedraaid is op dit moment nog niet duidelijk.

  Samsung Galaxy S7 verkoop

  De toestellen die Samsung het afgelopen kwartaal heeft uitgebracht lijken het dus goed te doen voor het bedrijf. In juli brengt het bedrijf de volledige cijfers buiten de voorspelling om naar buiten. Analisten hebben al voorspeld dat het bedrijf op het moment van schrijven 16 miljoen exemplaren van de Samsung Galaxy S7 heeft verkocht.

  Het lijkt er dus op dat het bedrijf de voornaamste winst uit de mobiele divisie heeft weten te halen. Gezien het feit dat de toestellen in twee uitvoeringen zijn, namelijk de S7 en de S7 Edge met een gebogen scherm, is het nog niet zeker hoe de verdeling in verkoop van de twee toestellen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.