Samsung Galaxy S7 releasedatum bekendgemaakt

  De nieuwe toestellen van Samsung zijn afgelopen weekend op het MWC aangekondigd. De geruchten bleven maar komen en de meeste zijn inmiddels bevestigd. Ook is er een Galaxy S7 Edge en Samsung Galaxy S7 releasedatum bekendgemaakt. De telefoons zijn 11 maart beschikbaar.

  Na het succes van de Galaxy S6 en de S6 Edge, lijkt het erop dat Samsung op een winnend paard blijft wedden. De voorgangers van de nieuwe vlaggenschepen werden met positieve kritieken ontvangen, vooral vanwege het ontwerp. Dit ontwerp zien we ook weer terug met de S7 en met name de S7 Edge.

  De geruchtenstroom was al bijna van start sinds de release van de S6 vorig jaar en het lijkt erop dat de lekkers van deze geruchten vooral gelijk hebben gekregen. De S7 krijgt een batterij van 3000mAh en de Galaxy S7 Edge krijgt een nog grotere upgrade voor de batterij, de telefoon met het randloze beeldscherm krijgt een batterij van 3600mAh.

  De batterijen van beide toestellen zijn dus fors verbeterd, het verschil wat betreft batterijgrootte is wel groter geworden met de nieuwe vlaggenschepen. Waar de S6 een batterij van 2550mAh had, had de S6 Edge een batterij van 2600mAh, een verschil van maar 50mAh dus. Dat is nu wel anders, de S6 Edge heeft nu ruim 600mAh meer batterijsap.

  De vergote batterij bij de S7 Edge is wel te verklaren, het beeldscherm is namelijk 5.5" in doorsnee. Logisch dus, dat de telefoon een grotere batterij nodig heeft. Dat er nog een plusversie van de S7 Edge gaat komen lijkt onwaarschijnlijk, de nieuwe Edge smartphone is bijna net zo groot als de plusuitvoering van de vorige.

  Samsung Galaxy S7 releasedatum, overige geruchten bevestigd

  Het gerucht dat de telefoon waterbestendig zou worden, net als de Galaxy S5, is ook bevestigd. Hier konden we al een beetje vanuitgaan. De video die uit Indonesië kwam was daarin wel erg duidelijk. De toestellen krijgen beiden een IP68 certificaat mee, dit betekent dat je je telefoon ook mee onder de douche kunt nemen.

  Zoals we eerder al hadden bericht, de telefoon krijgt inderdaad de nieuwste chipset van Qualcom mee. De Snapdragon 820 moet een van de snelste rekenkernen tot dusver hebben. Ook het werkgeheugen van de toestellen heeft een upgrade gekregen. De nieuwe toestellen krijgen 4GB RAMgeheugen, een hele gigabyte meer dan zijn voorgangers.

  Een opvallende downgrade vanaf de vorige twee vlaggenschepen is de camera, de toestellen krijgen een 12 megapixel camera, 4 megapixel minder dan de S6(Edge(+)). Samsung heeft wel bevestigd dat de lens meer licht inlaat dan de vorige lenzen.

  Nu de Samsung Galaxy S7 releasedatum bekend is, kunnen we ook een aantal dingen ontkrachten. Het gerucht dat de telefoon een usb type-c aansluiting mee zou krijgen, bijvoorbeeld. Volgens Samsung is de nieuwe standaard in usb aansluitingen nog niet ver genoeg om in hun nieuwe telefoons te stoppen.

  De Samsung Galaxy S7 releasedatum is elf maart, de reguliere S7 krijgt een adviesprijs van 700 euro, de S7 Edge gaat honderd euro meer kosten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.