Samsung Galaxy S7 kopen? De Consumentenbond raadt het af

  Mocht in deze barre weersomstandigheden nou je telefoon stuk zijn gegaan en je bent van plan om meteen een nieuwe aan te schaffen, dan moet je geen Samsung Galaxy S7 kopen. Althans, dat is waar de Consumentenbond je voor waarschuwt. Samsung zou namelijk de telefoon binnen afzienbare tijd mogelijk niet meer ondersteunen.

  Dit geldt overigens ook voor de Samsung Galaxy S7 Edge en Galaxy J3. Het bedrijf zou de telefoons namelijk twee jaar na dato mogelijk niet meer ondersteunen en dat betekend dat de telefoons, die uitkwamen in 2016, in maart 2018 niet meer ondersteund worden.

  Samsung Galaxy S7 kopen afgeraden

  De Consumentenbond geeft dus het advies mee de telefoons niet meer te kopen, dit omdat de software verouderd is en daardoor de toestellen minder veilig worden. Woordvoerder Babs van der Staak zei over het afraden van de smartphone het volgende:

  ''We doen zo'n oproep niet snel, maar als je hem nu koopt, bestaat de kans dat je een telefoon koopt die vanaf maart al niet meer wordt ondersteund."

  Met de updates krijgen de toestellen de beschikking over betere en nieuwere functies, maar ook is je telefoon dan beter beveiligd tegen ongewilde internetinbrekers. Een verouderde telefoon loopt het risico om gehackt te worden en dat wil de Consumentebond tegengaan door het kopen van de Samsung Galaxy S7 af te raden.

  De directeur van de Consumentenbond vindt het dan ook absurd dat Samsung twee jaar na lancering de telefoon links laat liggen. De toestellen blijven veel langer op de markt maar er wordt dan niet meer naar omgekeken en mensen die een abonnement afsluiten zitten vaak twee jaar aan een telefoon vast. De kans is dan groot dat je naar drie maanden al geen ondersteuning krijgt.

  Reactie Samsung

  Samsung heeft inmiddels zelf gereageerd met de volgende verklaring:

  "Wij garanderen consumenten dat wij onze smartphones tenminste twee jaar vanaf de productintroductie in Nederland met softwareupdates ondersteunen. Dat betekent niet dat we bijvoorbeeld bij de Samsung Galaxy S7 in maart 2018 stoppen met de ondersteuning van softwareupdates. Zo hebben wij de Samsung Galaxy S6 uit 2015, S5 uit 2014 en S4 uit 2013 dit jaar van updates voorzien. De Samsung Galaxy S6 heeft begin december nog een update gehad.''

  De Consumentenbond en Samsung beweren dus allebei wat anders, maar de Consumentenbond heeft niet alleen wat te zeggen over Samsung. Zo zou de bond ook kritiek hebben op telefoonaanbieders zoals KPN. Zo zou op de site van het telecombedrijf hebben gestaan dat de smartphone regelmatig updates krijgt en optimaal is beveiligd.

  De Consumentenbond noemt dit misleidend en dat de consumenten hier de dupe van zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.