Samsung Galaxy Note 8 HDR Netflix streams aangekondigd

  Samsung Galaxy Note 8 HDR streams worden ondersteund door Netflix. Dat heeft Netflix bekendgemaakt op zijn Helppagina.

  De Samsung Galaxy Note 8 wordt het eerste toestel van Samsung dat door Netflix ondersteund wordt met HDR-streaming. Eerdere Samsungmodellen zoals de Samsung Galaxy S8 en de Samsung Galaxy S8+ maakten het al mogelijk om in HDR te streamen, maar de Samsung Galaxy Note 8 wordt het eerste apparaat met HDR-ondersteuning van Netflix.

  Meer Samsung Galaxy Note 8 HDR streaming info

  De Samsung Galaxy Note 8 is hiermee het vierde apparaat ooit dat HDR-ondersteuning krijgt van Netflix en het eerste Samsung toestel ooit. Andere toestellen met deze ondersteuning zijn de LG V30, de Sony Experia XZ1 en de Sony Experia XZ Premium. Netflix biedt naast HDR ook Dolby Vision aan, dit wordt ondersteund voor slechts één model: de LG G6.

  HDR staat voor ‘high dynamic range’ en zorgt voor een duidelijker contrast op het beeld waardoor kleuren levendiger en natuurlijker over moeten komen. De techniek komt oorspronkelijk uit de fotografie, maar is overgenomen in de filmindustrie. In Nederland kunnen alleen Netflix gebruikers met een Premium account films en series streamen in HDR, een Premium account kost 11,99 euro per maand.

  De Samsung Galaxy Note 8 komt op 15 september uit in Nederland en gaat 999 euro kosten. Of Netflix zijn ondersteuning uit gaat breiden naar de andere apparaten van Samsung met HDR mogelijkheden is nog niet bekend. In september komen er nieuwe series en films naar Netflix.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.