Samenwerking tussen EA en Porsche mogelijk ten einde

  Al enkele jaren is er een samenwerking tussen EA en Porsche, waardoor Electronic Arts de enige game-ontwikkelaar was die gebruik kon maken van Porsche auto's in haar games. Nu blijkt dat deze samenwerking binnenkort ten einde zal komen.

  In een interview met de website Speed Maniacs werd er gesproken met Kunos Simulazioni, ontwikkelaar van verschillende racing games. In het interview werd gevraagd hoe de studio een Porsche licentie heeft kunnen werven voor haar game: Assetto Corsa. Voor velen kwam dit namelijk als een verrassing, aangezien EA en Porsche al jaren samenwerken.

  Volgens Sebastian Hornung, hoofd van entertainment licentie bij Porsche, verloopt de samenwerking tussen EA en Porsche dit jaar. Hierdoor krijgen ontwikkelaars als Kunos Simulazioni de mogelijkheid om ook Porsches in haar games te gebruiken. De website Polygon heeft om een verklaring gevraagd bij EA, maar heeft nog geen antwoord ontvangen.

  Al sinds 2000 werken EA en Porsche samen om de auto's in de digitale wereld te krijgen. Sindsdien verschenen Porsches ook in andere game, waaronder Forza Motorsport 4. Echter, werden deze licenties verleend door Electronic Arts en niet door Porsche zelf.

  Einde samenwerking tussen EA en Porsche biedt kansen

  Dat er nu een einde komt aan de samenwerking tussen EA en Porsche geeft andere ontwikkelaars de mogelijkheid om ook Porsches in hun games te gebruiken. Zo zou het heel goed kunnen dat nu bijvoorbeeld PlayStation game Gran Turismo verschillende Porsche auto's zal krijgen. Dit zou een doorbraak zijn in de geschiedenis van de serie.

  Op dit moment is het nog wachten op een officiële verklaring van Electronic Arts. Maar als we Hornung kunnen geloven is de samenwerking tussen EA en Porsche echt ten einde.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.