Samenwerking Sony en Microsoft kwam vanuit Sony

  Enige tijd geleden kondigden Sony en Microsoft een samenwerking aan. De twee gaming-giganten zouden de krachten gaan bundelen om game-streamingdiensten te kunnen leveren die kunnen concurreren met Google Stadia. Nu blijkt dat de samenwerking van Sony en Microsoft het initiatief van Sony was.

  XGN

  Satya Nadella liet dit gegeven vallen tijdens een interview met Fortune. Nadella beweert dat Sony op zoek is geweest naar partners die het kan vertrouwen, waar Microsoft blijkbaar onder valt. Ondanks het jarenlange concurreren zijn de twee bedrijven kennelijk geschikte partners.

  Wel wordt er op gewezen dat een deel van het vertrouwen zakelijk is. Microsoft heeft belang bij het slagen van de projecten waarin Sony partner is, een afhankelijkheid die Sony goed uitkomt. Microsoft moet immers goed werk leveren om zelf niks aan het partnerschap te verliezen.

  Is er ook gewoon goede wil bij de samenwerking tussen Sony en Microsoft?

  In een ander interview, tevens met Fortune, laat Xbox-baas Phil Spencer weten dat Sony niet hoeft te falen als Microsoft succes wil beleven. Bij de aankondiging van het partnerschap tussen de twee zag Spencer online veel reacties die verwonderd waren dat zijn bedrijf de concurrent zou helpen.

  Spencer laat weten dat dat beeld van de industrie niet klopt. Op andere vlakken, zoals Sony PC's met Windows, bestaat al langer een goede relatie tussen Microsoft en Sony. Volgens Spencer klopt er niks van het beeld dat een bedrijf alleen kan slagen door een ander onderuit te trekken. Het lijkt erop dat een keiharde 'console war' tussen PS5 en Project Scarlett fictief is.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.