Saints Row film in de maak door regisseur Straight Outta Compton

  Er is een film gebaseerd op de game-serie Saints Row in ontwikkeling. De film wordt geregisseerd door F. Gary Gray. Gray regisseerde onder andere The Fate of the Furious, Straight Outta Compton en de binnenkort uitkomende Men In Black: International. Het script wordt door Greg Russo geschreven.

  Volition

  Het nieuws over de Saints Row film werd bekendgemaakt door website Deadline. Saints Row is een populaire open wereld gameserie die gaat over The Third Street Saints, een gang die het op moet nemen tegen andere criminele groepen. Met een zelfgemaakt personage kan je op GTA-achtige manier deelnemen aan activiteiten in de speelbare wereld zoals straatraces, het beroven van winkels en het verdedigen van districten.


  Waar zal de Saints Row film over gaan?

  In de loop der jaren zijn de Saints Row games flink van stijl veranderd. In de eerste game uit 2005 maken de Saints de straten van de fictionele stad Stillwater nog onveilig, maar in deel drie zijn zij al uitgegroeid tot beroemdheden en in het vierde deel is het speelbare hoofdpersonage zelfs president van de Verenigde Staten. Hoewel de eerste game uit de reeks zichzelf al niet heel serieus nam, is in het vierde deel de gekkigheid met 200% toegenomen. Het verhaal gaat over een alien invasie en de speelbare wereld is een soort Matrix-achtige simulatie.

  Het is dan ook, gezien zijn eerdere werk, de verwachting dat F. Gary Gray de film baseert op de eerste paar delen uit de reeks. Voor zijn film Straight Outta Compton maakte hij al kennis met de wereld van de Amerikaanse straatgangs.

  Saints Row Screenshot

  Wie zijn nog meer betrokken bij de Saints Row film?

  Het script wordt geschreven door Greg Russo. Hij is op dit moment aan het werk voor de remake van de Mortal Kombat film en heeft in het verleden gewerkt aan de Resident Evil films, hij heeft dus ervaring met het maken van films gebaseerd op video games. Verder zijn de makers van de Saints Row games ook betrokken bij het project.

  Het idee voor een Saints Row film is geen nieuw idee. In 2009 kondigde rapper 50 Cent aan dat hij werkte aan een soortgelijk project. Het is niet bekend of 50 Cent betrokken is bij de productie van deze film.

  Saints Row IV: Re-Elected

  Verkijgbaar vanaf 23 january 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.