Rust early access stopt in februari

  De Rust early access periode loopt binnenkort ten einde. 8 februari komt update 1.0 uit, waardoor de survival game echt uit is. Dat meldt Garry Newman, één van de makers game, in een blogpost.

  Rust is al sinds 11 december 2013 in early access. Al die tijd achtte Facepunch Studios, het bedrijf achter de game, de tijd niet rijp voor een volledige release. Tot nu, want update 1.0, die ervoor zorgt dat de game "af" is, komt 8 februari uit.

  Ondanks dat je kunt stellen dat een 1.0 update ervoor zorgt dat een game feitelijk af is, dekt Newman zich in. In de eerder benoemde blogpost tempert hij de verwachtingen.

  "Vergelijk de game alsjeblieft niet met met een andere game die af is of met een ideale versie die je in gedachte hebt. Vergelijk de game van nu met hoe die was toen early access net begon"

  Verlaten van Rust early access maakt game duurder

  Momenteel kun je Rust voor 20 euro kopen op Steam om zo deel uit te maken van het early access programma. Wanneer die status verlaten wordt, stijgt ook de prijs van de survival game. Hoe duur die precies gaat kosten in Nederland is nog niet bekend. Wel zegt Newman dat de game in de Verenigde Staten 35 dollar gaat kosten, terwijl die als early access titel nog 20 euro kost. Verwacht wordt dat 35 euro dan ook het prijskaartje in Nederland gaat worden.

  In Rust kruip je in de huid van een holbewoner. Het doel is om te overleven, terwijl je in het begin alleen beschikt over een steen, een fakkel en wat verband. De bedoeling is om uiteindelijk een veilig huis te bouwen die je beschermt tegen dieren en andere spelers.

  Rust

  Verkijgbaar vanaf 11 december 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.