Russische parlementsleden vinden FIFA 17 homopropaganda

  Enkele Russische parlementsleden hebben de staat gevraagd iets te doen aan zogenaamde FIFA 17 homopropaganda. Volgens hen schendt de game de Russische wetten tegen homopropaganda.

  De communistische parlementariërs hebben een brief gestuurd waarin ze klagen dat de populaire voelbalgame van EA Sports, overigens vastgesteld voor alle leeftijden, "gebruikers uitnodigt de uit de Engelse Premier League afkomstige Rainbow Laces te ondersteunen." Dit meldt de krant Izvestia.

  FIFA 17 homopropaganda door Rainbow Laces

  Rainbow Laces is een actie waarin wordt gestreden voor de LHBT-gemeenschap. Volgens het Britse Stonewall heeft 72% van de voetbalfans de afgelopen vijf jaar antihomo-uitspraken gehoord, persoonlijk en ook niet persoonlijk.

  EA Sports steunt dit initiatief door spelers van FIFA 17 regenbooggekleurde uniformen te geven voor hun virtuele voetballers in de Ultimate Team modus. Deze actie is overigens 28 november al gestopt.

  Toch vragen deze Russische parlementariërs of de game verboden kan worden in Rusland. Communist Valery Rashkin vindt dat de autoriteiten EA Canada moeten bevelen om veranderingen door te brengen in de programmering van de game of in ieder geval de leeftijdsclassificatie te wijzigen. Als ze dat niet doet, moet ze volgens Rashkin restrictieve maatregelen ondervinden wegens de FIFA 17 homopropaganda.

  FIFA 17

  Verkijgbaar vanaf 29 september 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.