Ruim 70 miljoen mensen hebben een Spotify abonnement

  Het aantal mensen dat een Spotify abonnement heeft is inmiddels de 70 miljoen gepasseerd. Dat meldt het bedrijf op Twitter.

  De abonnees groeien als kool bij Spotify. Afgelopen maart kende de muzikale streamingsdienst nog 50 miljoen betalende gebruikers en precies een jaar daarvoor waren dat er nog "maar" 30 miljoen. In twee jaar tijd heeft het Zweedse bedrijf dus 40 miljoen gebruikers erbij gekregen. Al valt er nog wel wat te halen, want 140 miljoen gebruikers maken al dan niet gratis gebruik van het platform.

  Spotify abonnement geeft je toegang tot miljoenen nummers

  Spotify is één van de meest populaire muziek streamingsdiensten ter wereld. Voor een vast bedrag per maand heb je onbeperkt toegang tot miljoenen nummers van bijna elk denkbare artiest.

  Niet iedere artiest is overigens een voorstander van Spotify. Zo heeft Jay-Z een tegenhanger, Tidal genaamd, opgericht omdat hij en andere artiesten vonden te weinig geld van Spotify te krijgen. Niet alleen Tidal is een tegenhanger van de Zweedse app. Ook Apple heeft een eigen dienst waarop je muziek kunt luisteren: Apple Music.

  Mocht je benieuwd zijn welke dienst het best bij jou past? Wij hebben Spotify tegenover zowel Tidal als Apple Music gezet. Zo kun jij weten wat je hebt aan welke app.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.