ROG Phone aangekondigd door ASUS Republic of Gamers

  De ASUS Republic of Gamers ROG Phone is vandaag aangekondigd. De (volgens Asus) 'game-changing' 6-inch smartphone is speciaal ontworpen voor het gamen op een telefoon met hoge prestaties.

  Republic of Gamers

  Asus claimt dat deze nieuwste ROG Phone perfect is voor gaming vanwege het door console geïnspireerde ontwerp, verbeterde beeldkwaliteit en totale game-controle. Er zijn nog veel meer mogelijkheden om het gamen makkelijker maken. Hier volgen de belangrijkste punten van de nieuwste telefoon.

  Opvallende features

  De nieuwste ROG Phone wordt aangestuurd door een 2.96 GHz octa-core Qualcomm Snapdragon 845 Mobile Platform processor en beschikt ook over Qualcomm Adreno 630 GPU die het gamen nog makkelijker maakt. Om te zorgen dat de telefoon niet te heet wordt is het ook uitgerust met vaporchamber-koeling. Ook heeft dit systeem een afneembare AeroActive Cooler die zorgt voor extra controle over de temperatuur van de telefoon. De telefoon heeft een 4000 mAh batterij en de poweradapter die er je er bij krijgt ondersteunt ASUS HuperCharge, een directe charge-technologie die tot 20W meer energie zou moeten leveren voor veiliger en koeler opladen.

  De smartphone komt ook met een AMOLED-display met een reactietijd van 1 miliseconde, het ververst de beelden ook met een snelheid van 90 Hz. Verwacht ook een HDR beeldkwaliteit met 108,6% DCPI-P3 kleurengamma en een contrastratio van 10.000:1.

  Omdat de port aan de zijkant zit kom je niet in de problemen op het moment dat je de telefoon aan het opladen bent wanneer je hem schuin houdt tijdens het gamen. Ook is het uitgerust met programmeerbare AirTriggers en een forcefeedback-systeem. De AirTriggers gebruiken ultrasonische technologie waardoor ze een hele lichte aanraking nodig hebben.

  ROG Phone biedt extra's

  Asus komt ook met een TwinView Dock, dat je de mogelijkheid geeft om te gamen met twee schermen en met een batterij van 6000 mAh komt. Het Mobile Desktop Dock zorgt er voor dat je beelden kan weergeven op je pc. Andere extra mogelijkheden zijn onder andere de ASUS Aura RGB-verlichting en de Aura Sync support.

  De beschikbaarheid en adviesprijs in de Benelux worden later nog bekendgemaakt. Geïnteresseerd in iets rustigers? Dan hebben we hier de vijf beste e-readers voor je,

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.