Rockstar werkt aan open world game voor next-gen consoles

    Op de website van Rockstar Games zijn er verschillende vacatures online gekomen. Deze vacatures tonen aan dat de ontwikkelaar op dit moment bezig is met haar volgende grote titel voor de volgende generatie consoles.

    De vacatures zijn voor een Animations System Programmer, een Environment Terrain Artist en voor een Junior Animation Programmer. Bij eerstgenoemde vacature staat dat Rockstar op zoek is naar een getalenteerd persoon die ervaring heeft met het maken van geavanceerde animatiesystemen voor grote open world, character-based games.

    Bij de vacatures voor Environment Terrain Artist en Junior Animation Programmer komen we nog iets meer te weten. De geprezen ontwikkelaar is namelijk op zoek naar iemand die het terrein kan maken voor next-gen game environments. Op beide pagina's staat vermeld dat ze iemand zoeken die op de nieuwe hardware kan werken. Rockstar heeft dus het startschot gegeven voor haar eerste titel op de PlayStation 5 en Xbox Scarlett. Dat is ook niet vreemd, want over een jaartje zullen de nieuwe consoles al op de markt verschijnen.

    Hoe de game gaat heten is nog niet bekend, maar onze gedachten gaan natuurlijk meteen uit naar de volgende Grand Theft Auto. Er waren al eerder geruchten naar buiten gekomen over GTA VI, maar er is nog niks concreet bekendgemaakt door Rockstar. Kunnen we binnenkort misschien meer informatie verwachten?

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.