Rocket League schopt binnenkort lootboxes de deur uit

  Het systeem van lootboxes is in veel games omstreden. Het lijkt immers veel op gokken. Binnenkort zal Rocket League daarom afstappen van het concept en overgaan op blauwdrukken.

  In Rocket League hebben spelers momenteel de optie om sleutels te kopen met echt geld, waarmee ze lootboxes kunnen openen om willekeurig kans te maken op zeldzame voorwerpen. Het is een concept dat ook door veel andere games wordt gebruikt en wat al een flinke tijd onder vuur ligt. Ontwikkelaar Psyonix gaat er daarom binnenkort mee stoppen.

  In plaats daarvan kunnen spelers blauwdrukken verdienen door wedstrijden te voltooien. Een blauwdruk is specifiek voor één bepaald voorwerp en om die te kunnen ‘bouwen’ moeten spelers credits uitgeven - de nieuwe virtuele munteenheid die met echt geld gekocht moet worden. Spelers zullen met de verandering weten voor welk voorwerp ze geld zullen neerleggen.

  Geen lootboxes in Nederland

  In Nederland was het al een tijdje niet mogelijk om lootboxes te kopen in Rocket League. De Kansspelautoriteit heeft het in de game verboden, omdat het mogelijk was voor gebruikers om de voorwerpen uit lootboxes vervolgens te ruilen of te verkopen. Gekoppeld met het onbekende element leek dat volgens de Kansspelautoriteit teveel op gokken en daarmee in strijd met de wet.

  Met de update zal ook de mogelijkheid om voorwerpen te ruilen worden verwijderd en zullen Nederlandse spelers ook weer alle functies kunnen gebruiken in Rocket League.

  Rocket League

  Verkijgbaar vanaf 7 july 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.