Rocket League crossplay tussen Xbox en PlayStation binnen handbereik

  De ontwikkelaar van Rocket League, Psyonix, zegt dat Rocket League crossplay binnen enkele uren realiteit kan worden. Volgens de ontwikkelaar hebben zij het voor elkaar gekregen om de PlayStation 4 en Xbox One versies samen te laten werken.

  Volgens Jeremy Dunham, de vice president van Psyonix, is het bedrijf maandenlang bezig geweest om te kijken naar de mogelijkheden om Rocket League crossplay tussen Xbox One en PlayStation 4 mogelijk te maken. Hij zegt dat het nu gelukt is en dat het binnen een werkdag online kan zijn waardoor de twee consoles met en tegen elkaar kunnen gaan spelen.

  Rocket League crossplay mogelijk na akkoord Sony

  Het enige wat nu nog tegen zit is Sony zelf, zegt de vice president, Psyonix wacht op dit moment op goedkeuring van Sony en wanneer dat gebeurt kan het bedrijf aan de slag om het systeem online te activeren. Het zou volgens hem slechts enkele uren duren om het systeem werkend te krijgen over de hele wereld.

  Dat Dunham specifiek Sony noemt wijst er op dat Microsoft al akkoord is met de Rocket League crossplay. Microsoft was doorgaans altijd een stuk minder enthousiast voor crossplaymogelijkheden, maar lijkt nu dus de makkelijkere partij te zijn.

  Rocket League crossplay is niet totaal nieuw. Eerder is Rocket League crossplay tussen Xbox One en PC al geïmplementeerd. Het is dus nog even afwachten of Sony het groene licht gaat geven, maar als dat gebeurt, is Rocket League crossplay tussen Xbox One en PlayStation 4 slechts een dag van ons verwijderd.

  Rocket League

  Verkijgbaar vanaf 7 july 2015

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.