Rocket League crossplatform party details onthuld

  Rocket League crossplatform party details zijn bekendgemaakt door Psyonix. De crossplatform party optie is al een tijdje geleden aangekondigd. Wanneer de optie in het spel komt is nu onthuld.

  Psyonix

  De crossplatform party optie komt deze zomer naar het spel volgens ontwikkelaar Psyonix. Dit is hoe je van de optie gebruik kunt maken: registreer eerst de in-game ID (de naam en unieke code) van iedereen met wie je wilt spelen. Vervolgens voeg je vrienden toe door die in-game ID aan een nieuwe in-game vriendenlijst toe te voegen. Dan stuur je ze een uitnodiging en zo kun je vervolgens online spelen met vrienden die een ander platform hebben.

  De details werden onthuld in de zomer roadmap die de ontwikkelaar op haar website plaatste. De crossplatform play is wanneer deze uitkomt alleen mogelijk op de PC, Xbox One en Nintendo Switch. De PlayStation 4 is opvallend genoeg absent, omdat Sony crossplatform support niet toestaat.

  Naast de crossplatform party optie komen er nog vele andere content updates. Zo komt er eind mei een nieuwe arena en gaat Competitive Season 8 dan van start. Ook komt er nieuwe muziek in het spel met de release van Rocket League x Monstercat Vol 3.

  In juni komt vervolgens een zomer-thema event en wordt er nieuwe DLC uitgebracht. Het gaat hier om een DLC met licentie, maar welke is nog niet bekend. Dat kan bijvoorbeeld van een nieuwe film of andere game zijn. In juli en augustus komt er om de verjaardag van Rocket League te vieren een groot evenement en in die maanden zal de crossplatform party optie ook te verwachten zijn.

  Rocket League crossplatform play geen verassing

  De Rocket League crossplatform play komt niet geheel als een verassing, want Psyonix is erg open geweest over de functies die de ontwikkelaar aan het spel wil toevoegen. Zo werd eerder dit jaar nog bekendgemaakt dat de crossplatform play ondersteuning dit jaar in ieder geval zou komen. Dit liet Psyonix via Twitter weten als antwoord op een vraag van een fan.

  Rocket League Collector's Edition

  Verkijgbaar vanaf 24 june 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.