Robert Pattinsons Batman en Joaquin Phoenix' Joker niet samen te zien

  Het ziet er naar uit dat de aankomende versie van Joker en de gloednieuwe Batman van Robert Pattinson niet samen op het witte doek te zien zullen zijn. Dit laat de regisseur van Joker weten in een interview met Variety. Wel laat hij weten dat Joker niet de laatste film zal zijn waarin de iconische Batman-schurk te zien zal zijn.

  Warner Bros.

  In een interview met Variety had Todd Phillips, de regisseur van Joker, het volgende te zeggen toen hem werd gevraagd of Robert Pattinsons Batman en Joaquin Phoenix' Joker ooit het scherm zouden delen:

  "Nee, zeker niet. Gek genoeg, hier in de Verenigde Staten, lijkt het alsof stripboeken onze versie van Shakespeare zijn en je kunt vele versies van Hamlet maken. Er zullen nog veel meer Jokers komen in de toekomst. Daar ben ik zeker van."

  Joker is de nieuwste stripboekfilm van DC en staat volledig los van het bestaande DC-filmuniversum. De film werd in 2017 officieel onthuld, waarbij Warner Bros afstapte van het idee om een gedeeld universum te maken zoals Marvel dat op succesvolle wijze heeft gedaan de afgelopen jaren. De onthulling werd met gemixte reacties ontvangen, wat onder andere te maken had met het feit dat Jared Leto een jaar eerder zijn interpretatie van de Clown Prince of Crime had laten zien in Suicide Squad.

  Nu, een maand voor de release, wordt er halsreikend naar de film uitgekeken, nadat deze hoge ogen gooide tijdens het Venice Film Festival. Na afloop van de film kregen de makers een acht minuten-durende staande ovatie. De film komt op 3 oktober uit.

  Robert Pattinson gaat Batman spelen

  Waar de nieuwe film van Batmans grootste tegenpool een releasedatum heeft, geldt datzelfde ook voor de nieuwe Batman-film. De film wordt geregisseerd door Matt Reeves (bekend van de recente Planet of the Apes-trilogie) en zal Robert Pattinson bevatten als één van DC's meest bekende superhelden. De film staat gepland voor 25 juni 2021 en heet officieel The Batman.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.