Riot games ontwikkelt Nieuwe League of Legends Mobile game

  Tencent werkt samen met Riot Games aan de ontwikkeling van een League of Legends mobile versie. Zeggen de bronnen van Reuters. Ze willen nieuw leven blazen in League of Legends omdat het spel het steeds slechter doet dan in de voorgaande jaren.

  Volgens de bronnen werken Riot en Tencent nu al een jaar aan het spel. Riot en Tencent zelf geven geen antwoord op deze claims. Relaties tussen Tencent en Riot zijn al heel lang gespannen over hoe ze het meest kunnen maken van het spel. Riot verwierp een paar jaar terug een voorstel van Tencent om een ââmobiele versie te ontwikkelen, zei een van de bronnen.

  League of Legends Mobile

  Veel details over het spel zijn niet bekend. De bronnen zeggen weinig te kunnen vertellen, omdat het een geheim project is. Tencent heeft hiervoor ook zelf mobile MOBA's gemaakt eentje heet "Honour of Kings" voor China. Dit spel werd een groot succes met 140 miljoen spelers in maart. Het andere spel heet Arena of Valor, dit ging minder goed want het was op de westerse markt gericht maar daar werd het niet op gepikt.

  Waarom mobile?

  League of Legends begint het steeds slechter te doen met een drop van 21% in omzet. Vorig jaar had het spel een omzet van 1,4 miljard. Dit is veel minder dan hun jaarlijkse 1,6 miljard. Ze maken een mobile versie omdat in China de mobile game markt vele malen groter is dan de PC markt. League of Legends heeft een opkikker nodig want als het spel het niet goed doet, heeft Riot een probleem want League is hun enige spel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.