Ring Fit Adventure reveal toont beelden van fitnessgame voor Switch

  Wie dacht dat Wii Fit tot het verleden behoorde heeft het deels mis. De naam zullen we niet meer horen, maar je zal binnenkort evengoed je oefeningen kunnen doen met je Nintendo-systeem. Dit keer is het alleen in de vorm van een avonturengame, zo laat de Ring Fit Adventure reveal zien.

  Vorige week publiceerde Nintendo al een video waarin te zien was hoe verschillende mensen in de weer waren met een nieuwe Nintendo Switch accessoire. Het vermoeden dat ontstond op basis van die beelden was dat het ging om een fitnessgame. Dat is nu in een uitgebreide onthullingsvideo bevestigd.

  De aanpak van Ring Fit Adventure is iets anders dan in vorige sport- en fitness gerichte games van Nintendo. De game is geen verzameling minigames, maar een volledige avonturengame die bestuurd wordt aan de hand van verschillende oefeningen. Zo moet je op de plaats joggen om te bewegen en de Ring-Con accessoire gebruiken om verschillende handelingen uit te voeren.

  Wat weten we van Ring Fit Adventure met deze reveal?

  Ring Fit Adventure bestuur je met de Ring-Con controller en de Leg Strap, die allebei een Joy-Con nodig hebben. Met deze accessoires registreert de game verschillende fitness-oefeningen waarmee jij je door de wereld van de game beweegt of tegen vijanden vecht. Er zijn oefeningen voor verschillende spiergroepen en ook yoga-poses zijn onderdeel van de game.

  In de Ring Fit Adventure trailer is ook te zien dat er naast de avonturenmodus ook snellere manieren zijn om een Switch-workout te doen. Met Quick Play en een selectie aan minigames kun je wat oefeningen doen zonder direct in het avontuur te hoeven duiken. In dat opzicht is de Wii Fit aanpak dus niet helemaal weg.

  Wanneer is Ring Fit Adventure verkrijgbaar?

  Wie spontaan zin heeft om te sporten hoeft niet al te lang te wachten. Ring Fit Adventure ligt vanaf 18 oktober in de winkel. Je hebt dus nog even de tijd om de nodige ruimte vrij te maken in je woonkamer.

  Ring Fit Adventure

  Verkijgbaar vanaf 18 october 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.