'Ridley Scott film in de maak bij Disney'

  De laatste jaren krijgen we vooral Ridley Scott films voorgeschoteld in het genre van sci-fi, thriller en misdaad, maar samen met Disney lijkt de regisseur de fantasy kant op te gaan. Het is nog niet officieel, maar de partijen zouden alleen nog de plooien glad hoeven te strijken.

  Gage Skidmore

  Het zou gaan om de verfilming van de boeken The Merlin Saga, geschreven door T.A. Barron. In de boeken volg je het verhaal van de jonge Merlijn die opgroeit en later de mentor wordt van Koning Arthur, de man waar in 2017 ook een film over is gemaakt.

  Nog geen Cast voor de Ridley Scott film

  Aangezien alles nog niet helemaal in kannen en kruiken is, moeten we nog een tijdje wachten voor we te weten krijgen wie de eer krijgt om de rol van Merlijn en zijn naasten te spelen. Het bedrijf van de regisseur annex producent zou wel al bezig zijn om Gil Netter binnen te halen als producent en Philippa Boyens als schrijver.

  Naast dat Disney een film over Merlijn wil gaan maken, is het ook de bedoeling dat er een film komt over Koning Arthur. Het Amerikaanse bedrijf zou voor deze film, die waarschijnlijk Sword in the Stone zal heten, ook Scott willen binnen halen als regisseur.

  Het zijn en worden daarmee drukke jaren voor de regisseur van onder andere de Alien films, The Martian en de nieuwe film All the Money in the World, die vanaf 11 januari in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.