Resident Evil Switch games komen uit in 2019

  Er worden in 2019 verschillende populaire Resident Evil games uitgebracht op de Nintendo Switch. Het gaat om drie titels: Resident Evil, Resident Evil 0 en Resident Evil 4. Er is nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt. Ook is het niet bekend om welke versie van de games het zal gaan.

  Het nieuws werd door Capcom bekendgemaakt op Twitter, maar veel informatie hebben we nog niet gekregen. Zo is het niet bekend om welke versie van de games het zal gaan of wanneer de Switch versies van de populaire Resident Evil games beschikbaar zijn. We weten dat het ergens in 2019 zal zijn en dat er meer informatie volgt.

  Resident Evil games niet alleen op de Nintendo Switch

  Het is niet de eerste keer dat Resident Evil, Resident Evil 0 en Resident Evil 4 opnieuw worden uitgebracht. De spellen kwamen respectievelijk in 1996, 2002 en 2004 uit. De eerste game kwam uit op de PlayStation, waarna Resident Evil 0 en Resident Evil 4 uitkwamen voor de GameCube. Maar bij deze originele releases is het niet gebleven. Capcom heeft van alle drie de games een nieuwe versie uitgebracht. Zo zijn er remasters beschikbaar van Resident Evil 0 en Resident Evil 4. Ook de originele Resident Evil game kwam in 2002 al uit voor de GameCube, waarna de game in 2015 in HD uitkwam. Nu komen de drie populaire games uit de Resident Evil serie uit voor de Nintendo Switch.

  Het survival horror genre op de kaart gezet

  Resident Evil zette met de eerste game in 1996 het survival horror genre op de kaart. Het werd meteen een enorm succes en nog voor 2000 werden er twee vervolgen uitgebracht. De games uit de Resident Evil serie werden uitgebracht op veel verschillende platformen en het blijft één van de meeste populaire series voor Capcom. Remakes en remasters zijn beschikbaar voor de nieuwere generaties van de PlayStation en Xbox.

  Naast het feit dat de release van de drie Resident Evil games voor de Nintendo Switch bekend is gemaakt, is er nog niet veel bekend. Wij houden jullie uiteraard op de hoogte van het laatste nieuws. De nieuwste editie uit de Resident Evil serie kwam aan het begin van 2017 uit. Wij gaven deze game maar liefst een 8.8 en in onze Resident Evil 7 Biohazard review lees je waarom wij dat vinden. Naast de Switch versies komt er in 2019 ook een Resident Evil 2 remake uit.

  Resident Evil HD

  Verkijgbaar vanaf 20 january 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.