Resident Evil legendes werken aan horror survival game Daymare: 1998

  Zin om ouderwets te griezelen? Resident Evil legendes zullen samen werken aan een nieuw project. Dit blijkt uit de recente kickstarter van Daymare: 1998.

  Dit werd bekendgemaakt op dezelfde dag als de release van de Daymare: 1998 kickstarter. In het totaal gaat het om drie Resident Evil legendes.

  Resident Evil legendes maken Daymare: 1998

  De eerste man van de Resident Evil legendes is Kazuhiro Aoyama. Hij werkt voortaan aan het project als producer associate. Kazuhiro Aoyama staat het beste bekend voor zijn werk aan het derde deel in de serie, Resident Evil 3: Nemesis. Ook heeft hij aan een hoop andere projecten gewerkt, waaronder Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters.

  De oud Resident Evil producer zegt zelf:

  "Er zijn veel games die als een 'Survival Horror' worden gelabeld, maar ik zal deze game aanraden aan mensen die angst op de ouderwetse manier willen ervaren. Als een duivelse vriend, zou ik graag Invader Studios zoveel van mijn brandend bloed geven als mogelijk is. Wanneer hun intense passie en mijn brandend bloed een chemische reactie veroorzaken, zal dit zeker een DAYMARE syndrome veroorzaken."

  Naast Aoyama werkt ook Satoshi Nakai, enemy designer van Resident Evil: Code Veronic (X) en Creature Sketch Artist van Resident Evil 0 aan Daymare: 1998. Hij wordt Enemy Artist.

  De laatste legende is Akari Kaida. Zijn deelname aan dit project is daarentegen nog niet geheel zeker. Hij is de music composer van de eerste Resident Evil game uit 1996. Akari Kaida zal als componist aan de bak gaan, mits de kickstarter het stretch goal "Special Soundtrack" behaalt. Om dit doel te behalen is er 240.000 euro nodig.

  Daymare: 1998 is een verhaal gedreven third person survival horror game. Daymare 1998 is gebaseerd op de enge films uit de jaren ’90. Hierbij moet je telkens worden blootgesteld aan bloed, gevaar en beangstigende omgevingen. De camera van het spel zal net boven de schouders van het personage worden geplaatst, om zo de illusie te wekken dat het onveilig is.

  Gisteren is de kickstarter van Daymare: 1998 online verschenen. Voor dit project wil Invader Studios 180.000 euro ophalen. Op het moment van schrijven hebben 303 personen bij elkaar al 8.474 euro gebacked. De kickstarter loopt nog 29 dagen lang.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.