Resident Evil games releasedatum voor Nintendo Switch onthuld

  De Nintendo Switch releasedatum van Resident Evil HD, Resident Evil Zero HD Remaster en Resident Evil 4 is bekendgemaakt. Capcom doet deze mededeling op Twitter. De drie Resident Evil games komen op 21 mei naar de eShop van de Switch.

  De games zijn vanaf 28 februari digitaal te bestellen. Het is nog onduidelijk hoeveel de games kosten. In Noord-Amerika komt er een fysieke versie van Resident Evil HD en Resident Evil Zero HD Remaster als onderdeel van de Resident Evil Origins Collection naar de Nintendo Switch. Er is nog niets bekend over een dergelijke versie voor Europa.

  Voor zover bekend is er niks aan de games toegevoegd of verwijderd. De eerste Resident Evil stamt uit 1996 en komt in 2015 opnieuw uit. Resident Evil Zero is een prequel op het eerste deel en komt in 2002 uit voor de GameCube. Resident Evil 4 is, met de toevoeging van de Switch, op negen platformen speelbaar.

  Niet de eerste Resident Evil games op de Switch

  De drie Resident Evil titels zijn niet de eerste games uit de serie die naar de Nintendo Switch komen. Eerder zijn Resident Evil: Revelations en Resident Evil: Revelations 2 naar de console gekomen. Het laatste deel in de serie is de remake van Resident Evil 2. Deze game is niet speelbaar op de Nintendo console.

  In onze Resident Evil Origins Collection Review kan je lezen dat Resident Evil HD en Resident Evil Zero HD Remaster een absolute must have is. In de Resident Evil: Revelations HD Review noemen we deze game een makkelijke port van de 3DS-versie. Ten slotte vertellen we in de Resident Evil Revelations 2 Review dat de game verplichte kost voor Resident Evil fans is.

  Resident Evil 2 Remake

  Verkijgbaar vanaf 25 january 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.