Releasedatum Peaky Blinders seizoen 5 bekendgemaakt

  We wisten al een tijd dat Peaky Blinders seizoen 5 eraan zat te komen, maar de precieze datum waarop het nieuwe seizoen over de Birminghamse gangsters van start gaat was nog niet bekend. Daar is nu verandering in gekomen. De BBC heeft bekendgemaakt dat de eerste aflevering van het nieuwe seizoen te zien zal zijn op 25 augustus.

  British Broadcasting Company

  In het vijfde seizoen volgen we uiteraard nog steeds de gebroeders Shelby, onder leiding van Tommy (Cillian Murphy). De bende met de scherpe petten krijgt in het nieuwe seizoen te maken met een nieuwe vijand, nadat de vorige keer werd afgerekend met de Italiaanse gangster Luca Changretta. De bad guy wordt deze keer vertolkt door Sam Claflin, die de extreem-rechtse Oswald Mosley speelt.

  Peaky Blinders seizoen 5 is niet het laatste wat we gaan zien

  Liefhebbers van de serie hoeven nog niet te treuren dat het aankomende seizoen het laatste zal zijn wat we van de Shelby's gaan zien. De maker van de serie, Steven Knight, heeft namelijk eerder al bevestigd dat de populaire serie naar alle waarschijnlijkheid zeven seizoenen zal gaan krijgen.

  De eerdere seizoenen van Peaky Blinders zijn momenteel te vinden op Netflix. Wanneer het nieuwe seizoen op de streamingdienst te zien zal zijn is nog onbekend. De start van de serie op 25 augustus is te bekijken op BBC One, dus zal voor de meeste Nederlanders gratis te zien zijn.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.