Relaties in Dragon Age: Inquisition draaien niet om seks

  In Dragon Age: Inquisition zal de focus in relaties niet zo erg op seks liggen. In de vorige twee delen was dit wel het geval, maar daar willen ze bij BioWare nu iets aan doen. Het zal niet meer het uiterste doel worden, maar het blijft uiteraard wel een optie.

  In een interview met IGN gaf Mike Laidlaw, de regisseur van Dragon Age: Inquisition, aan dat relaties in de vorige twee Dragon Age games te veel om seks draaiden. De ontwikkelaar is van plan om dit in de aankomende game aan te pakken zoals bijvoorbeeld The Darkness dat doet.

  "Het meest romantische moment in een game is voor mij wanneer Jackie zijn vriendin bezoekt in The Darkness. Ze bakte een taart voor me, en terwijl jij heel To Kill A Mockingbird zit te kijken valt ze in slaap op je schoot. Dat is fantastisch," zegt Laidlaw in het interview.

  Volgens de maker is zo'n moment belangrijk, omdat je als speler gaat geven om de karakters en hun relaties. Dit geeft meer diepgang aan de game, en wanneer een personage doodgaat, zal dit veel meer indruk achterlaten.

  Dragon Age leent van The Last of Us

  Ook de Last of Us heeft een rol gespeeld voor BioWare. De seksloze relatie van Joel en Ellie zorgt er volgens de studio voor dat je de karakters gaat beschouwen als echte mensen, aangezien hun band niet om seks draait. Dit is van grote invloed geweest op het doel van relaties in de nieuwe Dragon Age.

  Dragon Age: Inquisition verschijnt op 21 november voor PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 en Xbox One.

  The Last of Us: Remastered

  Verkijgbaar vanaf 30 july 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.