Regisseur voor vervolg World War Z

  Juan Antoinia Bayona zal het vervolg van de succesvolle zombiefilm World War Z regisseren. De regisseur kreeg de baan na een gesprek met Brad Pitt, hoofdrolspeler en producent van de eerste film.

  Bayona maakte al eerder de Spaanse horrorfilm El Orfanato, maar kreeg pas echt erkenning met de film The Impossible, een dramafilm over een overlevende familie tijdens de tsunami in Thailand. Deze film werd goed ontvangen door critici en publiek en actrice Naomit Watts werd zelfs genomineerd voor een Oscar 'beste actrice'.

  Bayona zal ook verantwoordelijk zijn voor de begeleiding van het script. Er worden nog andere schrijvers gezocht voor het vervolg. Het verhaal zal, net als het eerste deel, deels gebaseerd zijn op het gelijknamige boek van Max Brooks.

  Dat er nog een vervolg komt op de film, leek voor de release onwaarschijnlijk. De productie ging moeizaam door het herschrijven van bepaalde delen van het script en een oplopend budget. In de zomer wist de film echter ruim 540 miljoen wereldwijd op te brengen, waardoor een vervolg toch voor de hand lag.

  De regisseur van de eerste film - Marc Foster - is dus vervangen voor Bayona. Er waren geruchten dat de samenwerking tussen Pitt en Foster stroef verliep.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.