Red Dead Redemption rechtszaak over Pinkerton naam beëindigd

  De Red Dead Redemption rechtszaak tussen Take-Two Interactive, Rockstar Games en Pinkerton Consulting & Investigations is van de baan. Dit blijkt uit een rechtsdocument in handen van GameDaily.biz. Hieruit blijkt dat de ontwikkelaar en uitgever de zaak vrijwillig laten vallen.

  In het document is te lezen dat Take-Two aangeeft dat Pinkerton Consulting & Investigations hun claims tegen Red Dead Redemption 2 in heeft getrokken. Om deze reden trekt de uitgever zijn eigen aanklacht ook in. Hierbij benadrukt Take-Two nogmaals dat de game fictie is en elementen uit de geschiedenis als referentie gebruikt.

  Waarom was er een Red Dead Redemption rechtszaak?

  Afgelopen januari krijgt Take-Two te maken met een Red Dead Redemption rechtszaak. Pinkerton Consulting & Investigations beweert dat Rockstar en Take-Two zonder toestemming de Pinkerton naam in Red Dead Redemption 2 heeft gebruikt. Het gebruik van onder andere de Pinkerton Detective Badge valt ook niet in goed aarde.

  Het bedrijf is ook van mening dat spelers denken dat Pinkerton betrokken is bij de creatie van de game. Verder heeft het agentschap er problemen mee dat ze als schurken worden neergezet. Daarom eist Pinkerton Consulting & Investigations een schadevergoeding. Als reactie hierop klaagde Take-Two het bedrijf ook aan.

  Welke andere rechtszaken over games zijn er?

  Rechtszaken die betrekking hebben op games komen wel vaker voor. In januari wordt Borderlands maker Randy Pitchford door een oud-collega voor de rechter gesleept. Pitchford zou namelijk een hele hoge bonus hebben gekregen zonder dat dit bekend werd gemaakt. Er was ook een rechtszaak tussen de makers van Fortnite en PUBG.

  Red Dead Redemption 2 is beschikbaar voor de PlayStation 4 en Xbox One. In onze Red Dead Redemption 2 review lees je wat we van de game vinden. Er is ook weer een Red Dead Online update uitgekomen.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.