Red Dead Redemption 2 release uitgesteld

  De Red Dead Redemption 2 release zal niet meer dit jaar plaatsvinden. Rockstar Games heeft bekend gemaakt dat het spel pas in de lente van 2018 zal verschijnen.

  Het was de bedoeling dat Red Dead Redemption 2 in de herfst van dit jaar zou verschijnen. Die datum gaat Rockstar niet halen. Het spel is verschoven naar de lente van 2018. Deze aankondiging deed het bedrijf via haar website.

  De reden van het uitstel is simpel. Omdat dit de eerste game van Rockstar is die helemaal gemaakt is voor de nieuwste generatie consoles kost het ontwikkelproces wat meer tijd dan verwacht. De ontwikkelaars stellen de game liever iets uit om dan alsnog de beste ervaring mogelijk neer te zetten.

  Precieze Red Dead Redemption 2 release onbekend

  Wanneer het spel precies moet uitkomen blijft nog even gissen. Er wordt geen exacte datum genoemd, behalve dat het in de lente van 2018 zal zijn.

  Ook laat Rockstar weten dat er deze zomer meer informatie over het spel komt. Tot die tijd hebben we in ieder geval wat nieuwe screenshots om te bekijken, die hieronder te zien zijn.

  Eerdere Read Dead Redemption 2 trailer

  De nieuwe Red Dead Redemption werd eind 2016 uit de doeken gedaan middels een eerste trailer. Sindsdien heeft Rockstar maar weinig over het spel gedeeld. Het uitstel komt daardoor ook niet geheel onverwacht.

  De game is op opvolger op het immens succesvolle Red Dead Redemption, dat in 2010 op de PlayStation 3 en Xbox 360 verscheen. Dat spel ontving toen enorm hoge cijfers in de reviews en wist heel veel fans aan te spreken.

  Mocht je dit najaar alsnog willen afreizen naar Amerika, dan is er wellicht nog Far Cry 5. Die game wordt later deze week uit de doeken gedaan en speelt zich af in de Amerikaanse staat Montana, maar dan wel in de moderne tijd.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.