Red Dead Redemption 2 krijgt waarschijnlijk geen singleplayer DLC

  Red Dead Redemption 2 singleplayer DLC zit er waarschijnlijk niet in als we een interview van VG24/7 met Rockstar Games mogen geloven. De makers van Red Dead Redemption 2 richten zich op online. Hiermee lijkt de studio een voorbeeld te nemen aan GTA Online.

  Rockstar ziet zijn plannen voor online niet anders dan traditionele uitbreidingen voor singleplayer, waarbij elke DLC iets toevoegt aan de enorme wereld van Red Dead Online. De eerste hiervan was de onlangs uitgebrachte Frontier Update, die drie rollen en een aantal verbeteringen in de kwaliteit van leven heeft toegevoegd. Als je singleplayer wil spelen, kun je het verhaal van Red Dead Redemption 2 nog steeds spelen wanneer je maar wil.

  Katie Pica, de Lead Online Produciton Associate van Rockstar Games liet in een interview met VG247 het volgende weten:

  “We zijn nu 100 procent gericht op online, want zoals ik al zei, er is gewoon zoveel te doen. We hopen gewoon alles wat een speler leuk kan vinden aan singleplayer, in de online wereld te brengen."

  Katie Pica, lead online production associate van Rockstar Games

  Waarom krijgt Red Dead Redemption 2 geen singleplayer DLC?

  Rockstar Games zegt in het interview dat het bedrijf evenveel van singleplayer houdt als van online en dat ze de twee werelden zo goed mogelijk bij elkaar willen brengen. In hun eigen woorden: We hebben het al eerder gezegd, maar we zijn allemaal dol op singleplayer spellen en het absoluut enorme verhaal en de nog grotere epiloog van Red Dead Redemption 2 zijn daar hopelijk bewijs voor".

  Verder geeft het bedrijf aan dat hun ambities in alle opzichten “torenhoog” zijn en dat singleplayer altijd het hoofddoel is. Desalniettemin is Red Dead Online ook een belangrijk onderdeel en geloven ze dat het de toekomst kan zijn van gaming.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.