Red Dead Redemption 2 gameplay trailer zorgt voor vuurwerk!

  Het duurt niet meer lang of we mogen weer terug naar het Wilde Westen. Dan komt Red Dead Redemption 2 namelijk uit. We hebben al veel gehoord over de game, alleen een gameplay video bleef tot nu toe nog uit. Maar nu is het eindelijk zover: Check hier de Red Dead Redemption 2 gameplay trailer!

  Rockstar heeft al drie trailers uitgebracht van Red Dead Redemption 2, maar er zat geen enkel beeld tussen dat ons daadwerkelijk gameplay voorschotelde. En hoewel het lang geduurd heeft, weten we bij Rockstar altijd dat het het wachten waard zal zijn. Want zodra de uitgever dan beelden levert, dan valt je mond ook open!

  Naast Grand Theft Auto is Red Dead Redemption dé franchise waarvan iedereen om een nieuw deel zat te smeken. En nu hebben we beelden die onze handen nog meer laten jeuken om weer in het zadel te springen! De gameplay trailer laat ons namelijk een heleboel van de game zien. Het is een wereld waarin er een einde komt aan het tijdperk van outlaws en de moderne wereld aanbreekt.

  In de gameplay trailer zien we Arthur Morgan die op de vlucht is geslagen met zijn bende. Hij bevindt zich in een kamp waar zijn 'familie' ook woont en moet jagen om alle monden in het kamp te kunnen voeden. Tijdens het jagen maakt Morgan veel gebruik van zijn paard. Het beest kan bijvoorbeeld karkassen van dieren dragen.

  In de video valt heel erg op hoe interactief de wereld is. Alles dat Morgan doet heeft consequenties en hier komt hij niet onderuit. Dit is niet altijd negatief, want naast een potje herrie schoppen kan het personage zichzelf ook uit de problemen houden door met de sheriff van een stadje te praten. Een hoop is mogelijk in de wereld van Red Dead Redemption 2.

  Rockstar Games heeft met de video bekendgemaakt dat er nog een gameplay video aankomt. Die video zal gaan over missies, activiteiten zoals vissen, vijandige bendes en overvallen te zien zijn. Wanneer deze gameplay trailer te zien zal zijn, is nog onbekend.

  Een bende criminelen

  Verder zien we in de huidige trailer van vandaag voor het eerst hoe het is om door het Amerika van 1899 te lopen, terwijl de laatste bendes opgerold worden. We komen in een tijd terecht waarin het alles behalve veilig is in Blackwater. Arthur Morgan en zijn bende, de Van der Linde gang, zijn op de vlucht en doen alles om uit handen van de wet te blijven. Dat betekent dat ze op hun pad roven, stelen en een moord zeker niet schuwen.

  De bende bestaat uit negen leden, waaronder Arthur Morgan zelf en Dutch van der Linde. Jij kruipt in de huid van Morgan en krijgt daarmee de leiding over de bende revolverhelden. Het is niet de eerste keer dat je in aanraking komt met de Van der Linde bende. In Red Dead Redemption kwam je als John Marston namelijk ook op het pad van de bende. Sterker nog, je kwam de criminelen tegen toen ze op hun piek waren en dat heeft je toen het leven gekost.

  Red Dead Redemption 2 is een prequel op Red Dead Redemption. Dit betekent dat John nog steeds bij de Van der Linde bende hoort. Daarom zal je met onder andere hem de zon tegemoet rijden na een dag vol roven en plunderen. Dat doe je in een enorme afwisselende open wereld die je een naadloze ervaring moet geven zonder laadtijden, maar boordevol details en natuurlijk de nodige actie zoals deze trailer al laat zien.

  Een enorme wereld die je van alles biedt

  Jouw uitvalsbasis in deze wereld is het kamp van de bende, waar je iedere avond (na een missie) terugkeert. In het kamp kun je nieuwe missies selecteren, met je maten praten en zo telkens weer een nieuwe activiteit ontdekken. Dit hoeven niet alleen maar bank- of treinroven te zijn, maar je kunt er ook met een bendelid op uit trekken om een uurtje te gaan vissen of een buffel gaan schieten.

  Als je er maar op let dat aan het einde van de dag iedereen te eten heeft en tot zijn recht komt in de bende. Want iedereen heeft zo zijn of haar eigen kwaliteiten, waardoor niet iedereen even goed zal presteren in een stille roof. Een roof zal misschien nog wel eens mis gaan, waarna je er op je trouwe ros tussenuit moet knijpen. Deze heeft in Red Dead Redemption 2 een bijzonder grote rol toebedeeld gekregen.

  Want je paard is niet zomaar een vervoermiddel zoals de vele bolides die je in GTA 5 kunt jatten. Nee, het is je maatje dat je ook echt moet verzorgen. Je paard wordt bang en kan in de stress schieten als er niet goed voor hem gezorgd wordt. Zodra je het paard met liefde behandelt, zal hij sneller worden en een langer uithoudingsvermogen krijgen. Het zijn allemaal features die de gameplay trailer vandaag toont en de vorige game niet had.

  Red Dead Redemption 2 gameplay trailer

  De eerste blik op Red Dead Redemption 2 laat ons eigenlijk alleen maar snakken naar meer achter. Red Dead Redemption 2 komt op 26 oktober uit voor de Xbox One en de PlayStation 4. Kun jij niet genoeg krijgen van Red Dead Redemption 2? Bezoek dan hier de gamepagina! Je kunt natuurlijk ook onze specials over onder andere de Red Dead Redemption 2 features lezen.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.