Red Dead Online release vol verrassingen aangekondigd

  Red Dead Online is de naam van de multiplayer modus van Red Dead Redemption 2. De multiplayer modus zal niet gelijktijdig met het spel uitkomen, maar een maand daarna. De Red Dead Online release zal eerst plaatsvinden door middel van een open bèta.

  Rockstar heeft de Red Dead Online release aangekondigd op haar website en daaruit blijkt dat Red Dead Online dezelfde kant op gaat als GTA Online. Die modus lanceerde namelijk ook niet gelijktijdig met de singleplayer content van de game, maar een aantal maanden later. Spelers hoeven niet zo lang te wachten op de Red Dead Online release, want deze zal in november al plaatsvinden na een open bèta.

  In een interview met IGN laat Rockstar weten dat het besluit om Red Dead Online later uit te brengen te maken heeft met het beter kunnen voorbereiden van de online modus. Zo heeft de ervaring van GTA Online Rockstar een aantal mogelijkheden gegeven om de multiplayer beter te maken. Daarnaast geeft het later lanceren van Red Dead Online de spelers de mogelijkheid om eerst de volledige singleplayer te ontdekken voordat de multiplayer modus komt.

  Net als GTA Online zal de multiplayer modus van Red Dead Redemption 2 spelers de mogelijkheid geven om het tegen elkaar op te nemen, maar ook om samen te werken in de wereld. Die wereld zal continu geüpdatet worden met nieuwe content, maar hoe dat er precies uit komt te zien is nog niet bekend. Wel laat Rockstar weten dat de bèta ook gebruikt wordt om problemen op te lossen en om feedback van spelers te ontvangen.

  Red Dead Online release pas na launch

  Voordat Red Dead Online er is, kunnen spelers eerst aan de slag met de singleplayer van Red Dead Redemption 2. Die komt namelijk wel standaard met het spel wanneer de game op 26 oktober uitkomt op de PlayStation 4 en Xbox One. Over het verhaal zijn sinds kort ook enige details bekend.

  Het spel zal zich namelijk voor de gebeurtenissen van Red Dead Redemption afspelen en zal zich focussen op Arthur Morgan en de Van Der Linde bandieten. Dit zal leiden tot interactie met vele kleurrijke personages, waaronder John Marston. Hoe dat zich vertaalt naar de gameplay, kun je lezen in onze gameplay analyse.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.