Ready Player One film van Steven Spielberg eind 2017 in de bioscoop

  De Ready Player One film van regisseur Steven Spielberg zal 15 december 2017 in de bioscoop verschijnen. De film is gebaseerd op het gelijknamige populaire boek van schrijver Ernest Cline uit 2011.

  Het verhaal in het boek gaat over een toekomstige wereld (het jaar is 2044), waarin de virtuele realiteit genaamd de OASIS boven de realiteit wordt verkozen door mensen. Hiermee speelt het boek in op de huidige technische ontwikkeling van de Oculus Rift en Project Morpheus. Het boek verhaalt een grimmig, dystopisch toekomstbeeld, zoals we die kennen van Orwell of Huxley.

  In Ready Player One gaat hoofdpersoon Wade Watts op zoek naar een easter egg in OASIS. Er wordt de spelers verteld dat degene die de easter egg vindt alle macht erft van de huidige eigenaar van OASIS, en daarmee over de virtuele wereld kan regeren.

  Ready Player One filmscript geschreven door auteur van het boek

  De film wordt door Spielberg geregisseerd en geproduceerd. Het script is geschreven door Cline zelf. Het boek is erg goed ontvangen, waardoor de verwachtingen van de film, zeker onder Spielbergs bewind, erg hoog zijn.

  De Ready Player One film draait vanaf 15 december 2017 in de bioscoop.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.