Rapport claimt dat Fox Engine ontwikkelaar Konami verlaat

  Julien Merceron, de verantwoordelijke achter de Fox Engine schijnt Konami te hebben verlaten. Dit wordt geschreven door het Franse Gameblog, die zegt dat Konami geen grote projecten meer heeft voor Merceron.

  Zelf heeft Konami nog niet gereageerd op de geruchten, maar erg vreemd zou de beslissing niet zijn. Met de voltooiing van de Fox Engine is er niet meer veel reden voor Merceron om bij het bedrijf te blijven. Ook zou de beslissing van Konami om zich meer te concentreren op mobiele games een reden kunnen zijn voor het schijnbare besluit van Merceron om te vertrekken.

  Fox Engine in PES en Metal Gear Solid

  De Fox Engine werd voor het eerst geïntroduceerd in Pro Evolution Soccer 14 en werd vanaf dat punt ook voor de twee daaropvolgende games gebruikt. De Engine zelf was officieel ontwikkeld voor Metal Gear Solid 5 The Phantom Pain en werd ook gebruikt voor de daaropvolgende game, Ground Zeroes.

  Het niet bevestigde vertrek van Merceron volgt op eerdere negatieve berichten. Zo kregen we al te horen dat Hideo Kojima scheidde met het bedrijf en dat de horror game Silent Hills geschrapt werd. Dit samen met de plotselinge prioriteit voor mobiele games hebben de reputatie van het bedrijf al flink toegetakeld. Merceron heeft zelf nog niet gereageerd op de geruchten.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.