Rainbow Six spinoff 'Quarantine' mogelijk op E3

  Tom Clancy’s Rainbow Six reeks krijgt misschien een spinoff. Deze nieuwe game draagt volgens geruchten de naam Rainbow Six Quarantine. De Rainbow Six spinoff heeft een opvallend andere setting dan Rainbow Six Siege: de game zou zich afspelen in de ruimte en is waarschijnlijk een co-op shooter.

  In een vroeg ontwikkelingsstadium zou deze spinoff een volledig nieuwe game met de naam ‘Pioneer’ geweest zijn. Deze game werd geteased in Watch Dogs 2. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat Pioneer een geweldloze game over het ontdekken van de ruimte werd.

  Dat plan is geschrapt, maar ideeën zijn gebruikt in deze co-op shooter. De nieuwe versie van de game zou gebruik maken van de Rainbow Six engine. Het is dan ook niet onlogisch dat het nu een spinoff van de Tom Clancy's reeks is.

  Hoe waarschijnlijk is het bestaan van deze Rainbow Six spinoff?

  Het gerucht komt oorspronkelijk van Kotaku’s Jason Schreier, een figuur die wordt gezien als een betrouwbare lekker. Daarnaast beweert ook Twittergebruiker Nibel, die vaker juiste informatie heeft, dat de game bestaat. Het lijkt er daarom op dat Rainbow Six Quarantine inderdaad in ontwikkeling is.

  Wanneer kunnen we meer nieuws verwachten?

  Volgens Jason Schreier moet Quarantine in dit fiscaal jaar uitkomen. Dat wil zeggen dat de releasedatum voor 31 maart 2020 ligt. Als dit klopt is het niet onwaarschijnlijk dat we de game gaan zien tijdens Ubisofts E3 persconferentie. Deze vindt plaats op maandag 10 juni om 22.00 uur Nederlandse tijd.

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.