Rainbow Six Pro League Season 7 finaledatum aangekondigd

  De datum waarop de Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League Season 7 finales plaatsvindt is bekendgemaakt. De finales worden op 19 en 20 mei gehouden. De Pro League finales vinden plaats in het Atlantic City Hotel & Casino.

  De Tom Clancy’s Rainbow Six Pro League finales gaat opnieuw de beste Pro League-teams van de Rainbow Six samenbrengen. De finales van het zevende seizoen vinden in Atlantic City plaats. Er wordt gestreden voor de prijzenpot van 275.000 dollar. Omgerekend is dat meer dan 222.000 euro.

  Om de finale van de Season 7 Pro League te bereiken, moet er wel het één en ander gedaan worden. Per regio plaatsen maar twee teams zich. Die regio's zijn verdeeld in Azië-Pacific, Europa, Latijns-Amerika en Noord-Amerika.

  In maart 2018 is zevende seizoen van de Pro League van start gegaan. Dit viel samen met de start van het derde jaar van Pro League voor Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege. Dit seizoen doet het ook FNATIC mee aan de Pro League. Het team gaat meestrijden in de regio Azië-Pacific nadat ze het voormalige Mindefreak-team hebben overgenomen.

  Rainbow Six Pro League format veranderd

  Wat Season 7 bijzonder maakt, is dat het een transitieseizoen is. Daarmee is Season 7 het laatste seizoen dat een drie maanden format aanhoudt. Met ingang van Season 8 in juni gaat het nieuwe format in. Het nieuwe format zorgt ervoor dat elk season zes maanden duurt en dus zijn er jaarlijks nog maar twee Pro League Seasons.

  Om het nieuwe format te verwelkomen gaat de Rainbow Six Pro League op vier Dreamhack events plaatsvinden. Deze events zullen gedurende 2018 en 2019 plaatsvinden. Tijdens deze events krijgen amateurteams de kans om het op te nemen tegen professionele teams, waarbij ook om een prijzenpot wordt gestreden. Per event bedraagt deze $50.000 (omgerekend meer dan 40.000 euro).

  Eerder dit jaar werd aangekondigd dat er een nieuw Rainbow Six Siege chat systeem komt. Deze moet 'giftig' taalgebruik tegen gaan. Vergeet ook vooral niet om de reportage van de Rainbow Six Invitation 2018 te bekijken. Hier kondigde Ubisoft de plannen voor Rainbow Six Siege voor de komende jaren aan.

  Tom Clancy's Rainbow Six: Siege

  Verkijgbaar vanaf 1 december 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.