Rabobank vervangt Raboscanner voor makkelijkere methodes

  De bank gaat beginnen met het uitfaseren van zijn welbekende Raboscanner. De Rabobank vervangt Raboscanner voor simpelere methodes. Betalingen zouden worden gedaan op een makkelijke en veiligere manier. Denk aan een persoonlijke code, een vingerafdruk of gezichtsherkenning. Dit zal ongeveer een jaar gaan duren.

  Aloxe

  De bank bevestigde dit nieuws tegenover de Telegraaf. “Het extra kastje van de app is niet meer de beste oplossing voor een steeds groter deel van de klanten”, zegt Bart Leurs van de Rabobank. Met de Raboscanner scant de klant een kleurcode bij het overmaken van een bedrag, en volgens de bank moet dit makkelijker kunnen. Volgens het bedrijf hebben steeds meer klanten problemen met het overmaken van boekingen via de Raboscanner, en er zijn genoeg andere manieren om veilig geld over te maken. Er worden voorbeelden genoemd als gezichtsherkenning, persoonlijke codes en vingerafdrukken.

  ING loopt voor

  Op dit moment is ING de enige bank die geen scanner heeft. Bij deze bank kunnen klanten betalen via hun smartphone door een code te scannen met de camera. Super makkelijk natuurlijk. Bij alle andere banken moeten klanten met een apart apparaatje een code invoeren, en pas dan kunnen betalingen worden afgerond.

  Rabobank vervangt Raboscanner en is niet de enige

  Andere banken lijken het voorbeeld van ING over te nemen en zijn nu bezig met innovatie. Zo wil de Volksbank ook afscheid gaan nemen van zijn apparaatje: de Digipas. Dit is natuurlijk heel handig voor klanten met een smartphone, maar de bank laat weten dat de Digipas wel zal blijven bestaan voor klanten die de app niet willen gebruiken of geen smartphone hebben.

  De ABN-amro heeft nog geen concrete toekomstplannen voor de e-dentifier. Wel hebben klanten de mogelijkheid om via de app te betalen, dus het einde van de E-dentifier is wel in zicht.

  De Raboscanner werd geïntroduceerd in 2014.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.