Rabobank-app ondersteunt nu ook betalingen met Apple Pay

    Betalen door je pinpas in een automaat te steken en je pincode in te voeren lijkt bijna een ouderwetse handeling. Steeds meer mensen betalen namelijk door middel van hun smartphone of smartwatch. iPhone-eigenaren die een rekening hebben bij de Rabobank kunnen dat vanaf nu ook doen.

    De Rabobank heeft al een aantal jaar een applicatie waarmee gebruikers onderweg hun bankzaken kunnen regelen, maar er was nog geen ondersteuning voor Apple Pay. Daar is vanaf nu verandering in gekomen. Eigenaren van een iPhone kunnen dus nu in de supermarkt betalen zonder hun pinpas tevoorschijn te halen.

    Om gebruik te maken van Apple Pay via de Rabobank-applicatie moet je eerst inloggen. Ga vervolgens naar ‘Zelf regelen’ en kies voor Apple Pay. Je kan daarna je betaalrekening in Apple Wallet zetten en kiezen met welk apparaat je de betalingen wil maken. Je hoeft ook niet meer je pincode in te voeren, zelfs niet bij transacties van boven de 25 euro, want door middel van gezichtsherkenning of vingerafdruk zal de betaling worden bevestigd.

    De Rabobank is niet de eerste Nederlandse bank die Apple Pay ondersteunt. Eerder al brachten de ING, ABN AMRO en Bunq updates uit voor hun applicaties om de betalingsmogelijkheid te bieden voor iPhone-eigenaren.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.