Quantic Dream games worden in de toekomst weer multiplatform

  Quantic Dream, makers van Detroit: Become Human, hebben bevestigd dat de games die in de toekomst worden gemaakt multiplatform zullen worden. Dit is verteld in een interview met GamesBeat. De eerstvolgende game van Quantic Dream zal waarschijnlijk op de volgende generatie consoles komen, maar dus ook op de nieuwe Xbox.

  Quantic Dream staat het meest bekend om games zoals Heavy Rain, Beyond: Two Souls en haar laatste game Detroit: Become Human. Deze games zijn allemaal PlayStation exclusives geweest, maar het bedrijf heeft nu bevestigd dat dit tijdperk voorbij zal zijn. Wel vertellen David Cage en Guillaume de Fondaumière, oprichters van Quantic Dream, in het interview dat ze de PlayStation een erg fijne console vinden om mee te werken.

  “Als bedrijf werken we al twaalf jaar samen met Sony om exclusieve games te maken. Na het succes van Detroit: Become Human hebben we gemerkt dat de vraag naar de soort games die wij maken steeds groter wordt. Zo hebben we ook kunnen zien dat storytelling en games met keuzes nu ook Triple A games kunnen worden, zelfs televisieprogramma’s zijn gaan experimenteren met het concept waar wij al jaren aan werken,” aldus Guillaume de Fondaumière.

  Welke platformen hebben profijt?

  De reden van het uitsluiten van exclusives in de toekomst is dat het bedrijf wil dat iedereen van hun games kan genieten, wat makkelijker gaat als de games op meerdere platformen worden uitgebracht. Heavy Rain, Beyond: Two Souls en Detroit: Become Human zullen een PlayStation exclusive blijven, maar Xbox gamers kunnen in de toekomst genieten van soortgelijke games.

  Het is nog onzeker of de games in de toekomst ook op PC en Nintendo Switch worden uitgebracht. Deze game-systemen werken anders dan de PlayStation en Xbox consoles, waardoor de port iets lastiger wordt. Toch hebben andere games uiteraard bewezen dat het geen uitgesloten optie is, dus de kans bestaat dat in de toekomst elke gamer kan genieten van de verhalen die Quantic Dream vertelt.

  Nog meer stappen vooruit met realisme in Quantic Dream games

  Quantic Dream is door de jaren heen steeds beter geworden als het gaat om realisme. Zo gaat Detroit: Become Human de twee andere games Heavy Rain en Beyond: Two Souls ver voorbij. Quantic Dream wil dat de studio nog ambitieuzer wordt en een actieve rol spelen in de game-industrie, wat nog een andere reden is van het stoppen met exclusives.

  Er is nog niets bekend over de volgende game van Quantic Dream. David Cage vertelt dat het nog te vroeg is om daar iets over te laten zien. Daarbij vertelt hij wel dat de studio bezig is met het testen van een nieuwe game engine die meerdere consoles support, wat best logisch is aangezien daar eerst mee moet worden geoefend. Cage noemt de engine indrukwekkender dan alle andere engines waar ze ooit mee heeft gewerkt.

  Detroit: Become Human kwam in 2018 uit op de PlayStation 4. Benieuwd of deze game of een andere game in de toekomst iets voor jou is? Je kunt er alles over lezen in onze Detroit: Become Human review.

  Beyond: Two Souls

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.