Qualcomm 5G toestellen in de ontwikkeling

  Er komen in 2019 Qualcomm 5G toestellen op de markt. Dit meldt de Amerikaanse chipfabrikant zelf op haar website. Verschillende Chinese tech bedrijven gaan samenwerken met Qualcomm om de extra snelle verbinding werkelijkheid te maken.

  Coolcaesar

  Qualcomm gaat de samenwerking aan met bedrijven als Lenovo, Oppo, Xiamo en ZTE om baanbrekende vooruitgang te boeken met de ontwikkeling van 5G. Samen met deze bedrijven is het doel gesteld om 5G commercieel beschikbaar te maken in 2019. Cristiano Amon, voorzitter van Qualcomm zei het volgende over de bekendmaking:

  "5G gaat grote nieuwe mogelijkheden brengen in de telefoonindustrie, en wij zijn enthousiast om met deze fabrikanten samen te werken voor dit '5G Pioneer' initiatief."

  Qualcomm 5G nieuws op goed tijdstip

  Het nieuws dat Qualcomm naar buiten brengt over 5G komt op een goed tijdstip voor het bedrijf. De bekendmaking van het '5G Pioneer' initiatief is een lichtpuntje in ietwat donkere tijden. Qualcomm is namelijk verwikkeld in meerdere rechtszaken met Apple, één van haar grootste klanten. Het bedrijf kreeg ook een boete van bijna 1 miljard euro van de Europese Commissie voor een overeenkomst die het sloot met datzelfde Apple, waarmee Qualcomm misbruik maakte van haar marktpositie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.