PUBG Xbox One versie kent de nodige problemen

  De PUBG Xbox One versie is al een paar dagen te spelen, maar er zijn de nodige problemen. Zo is de framerate ronduit matig te noemen en zijn textures van erg lage kwaliteit.

  Nu is het overigens wel zo dat de game officieel in early access is voor de Xbox One en het dus logisch is dat de game niet geheel soepel draait, maar de staat waarin de game zich nu in bevindt hadden veel spelers niet verwacht. Vooral na de uitspraken van Brendan Greene, maker van de game, die zei dat PlayerUnknown's Battlegrounds op de Xbox One 40 frames per seconde (fps) haalt bij tests. Het tegendeel is dus het geval wanneer je PUBG nu speelt op je console.

  Vooral in de wachtlobby en op het moment dat je op het eiland wordt gedropt zijn de problemen groot. Zo is op screenshots te zien dat de textures amper van detail voorzien zijn en de gemeten framerate komt niet eens boven de 20 fps uit. Tijdens het spelen zelf zijn de problemen iets minder hevig, al moet je alsnog rekening houden met de nodige haperingen.

  PUBG Xbox One versie wordt verbeterd

  Alhoewel PlayerUnknown's Battlegrounds dus lastig te spelen is op de Xbox One, moet wel in het achterhoofd gehouden worden dat de game nog maar in early access zit. De game wordt dus wel constant verbeterd en het ligt dus ook in de lijn der verwachtingen dat de hierboven genoemde problemen met de tijd verholpen worden. Maar aangezien de game wel al voor 30 euro in de winkels ligt, is het wel een belangrijke disclaimer om te noemen dat er de nodige prestatie problemen zijn.

  PlayerUnknown's Battlegrounds is sinds 12 december uit voor de Xbox One. In een eerder stadium kwam de game ook in early access op Steam. Die status wordt per 20 december verlaten, waarna PUBG op PC dus een volwaardige game wordt.

  PlayerUnknown's Battlegrounds

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.