PSN naam veranderen kan save data en betaalde content verliezen

  Recent kondigde Sony aan dat ze gaat testen om de PSN naam van gebruikers te veranderen. Veel fans haalden opgelucht adem, maar er zit een addertje onder het gras. Er zitten namelijk bepaalde voorwaarden aan, die ervoor kunnen zorgen dat je je save data, trofeeën en eventueel betaalde content verliest.

  Sony geeft aan dat content, zoals DLC’s en andere virtuele valuta, verloren kan gaan zodra je je PSN naam verandert. Dit geldt ook voor betaalde content. De online ID-wijzigingsfunctie wordt niet door alle games en applicaties voor PlayStation 4, PlayStation 3, PS Vita en andere systemen ondersteund. Het bedrijf heeft nog niet onthuld om welke games dit gaat. Wel weten we welke gratis Playstation Plus games voor november zijn uitgelekt.

  Ook de voortgang in games, inclusief opgeslagen game gegevens, scorebord gegevens en de voortgang naar trofeeën kunnen verloren gaan. Sony zegt dat het delen van games en applicaties zowel online als offline mogelijk niet goed werken.

  Veranderen van PSN naam kan leiden tot bugs en verlies data

  Verder is er een risico dat je oude PSN naam nog steeds in sommige games zichtbaar blijft. Games die na 1 april 2018 zijn uitgebracht ondersteunen de naamswijzigingen, maar alle oudere games die daarvoor uitkwamen niet. Bij deze games kunnen er bugs voorkomen en dat je oude PSN naam zichtbaar blijft is daar een voorbeeld van.

  De functie is onderdeel van het PlayStation Preview-programma. Het is beschikbaar voor gebruikers die staan geregistreerd als testers voor bèta's uit de vorige PS4-systeemsoftware. De eerste keer is het veranderen van je PSN naam gratis, daarna gaat het 9,99 euro kosten. Voor PlayStation Plus-leden kost het daarna 4,99 euro. Hieronder zie je een tweet van Sony over meer details van de nieuwe functie voor je PSN naam.

  Sony heeft gepland om de functie beschikbaar te stellen vanaf begin 2019. Het is dus wel belangrijk om af te wegen of het veranderen van je PSN naam het waard is om data mogelijk te verliezen.

  PlayStation melding

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.