Sony kondigt feature aan waarmee je een PSN ID kunt veranderen

  De langverwachte functie is dichterbij dan je denkt. Sony heeft aangekondigd dat ze binnenkort gaat beginnen met het testen van de optie om je PSN Online ID te veranderen. Dankzij deze functie hoeven we niet opgescheept te zitten met een naam die we stiekem toch niet zo leuk vinden.

  De functie is onderdeel van het PlayStation Preview-programma. Het is beschikbaar voor gebruikers die staan geregistreerd als testers voor bèta's uit de vorige PS4-systeemsoftware. Tijdens het Preview-programma kunnen de gebruikers hun naam oneindig vaak veranderen. De eerste keer is gratis, maar daarna gaat het € 9,99 kosten. Voor PlayStation Plus-leden kost het daarna € 4,99.

  Sony heeft dit bekendgemaakt via de eigen PlayStation blog. Hier staat ook vermeld dat het bedrijf gepland heeft om de functie beschikbaar te stellen vanaf begin 2019. In het begin van dit jaar bekeek Sony al naar de mogelijkheden om je PSN naam te veranderen.

  PSN ID veranderen - hoe werkt het?

  Binnenkort hoef je je niet meer te schamen voor de PSN naam die je enkele jaren geleden uitkoos. Wanneer je straks je PSN ID verandert, heb je de keuze om je oude PSN ID met je nieuwe ID weer te geven. Hierdoor kunnen je vrienden je nog herkennen. Zodra je besluit om je oude ID wel of niet te tonen, kun je dit niet meer aanpassen zodra je de wijziging hebt voltooid.

  Dit werkt overigens alleen voor games die na 1 april 2018 zijn gepubliceerd en de meest gespeelde games voor deze datum. Oudere titels zullen de dubbele naam niet tonen.

  Het aanpassen van de namen is al jaren lang een veelgevraagde functie. We moeten het voor nu nog even doen met onze oude namen, omdat het testen net is begonnen. Kun je niet wachten totdat de functie beschikbaar is? Je kunt nu nog de PlayStation Plus games van oktober downloaden om wat tijd te verdrijven.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.